фото: pexels.comМексиканската армия отбеляза успех срещу наркокартелите в страната. Силите за сигурност

...
фото: pexels.comМексиканската армия отбеляза успех срещу наркокартелите в страната. Силите за сигурност
Коментари Харесай

Арестуваха мексиканския наркобос Ел Маро

фото: pexels.com

Мексиканската войска означи триумф против наркокартелите в страната.  Силите за сигурност арестуваха скандалния наркобос „ Ел Маро “, упрекнат за кървави разправи сред бандите и за кражба на нефт.
 

В мексиканският град Апасео ел Алто е задържан Хосе Антонио Йепез Ортиз с прякора „ Ел Маро “ (Биячът). Той е началник на мощния картел Санта Роса де Лима . Залавянето е вследствие на взаимна интервенция сред националните и федералните служби за сигурност против престъпна група, която оперира в региона Лаха Бахио, написа регионалният шеф в профила си в Туитър.

От прокуратурата прецизираха, че са арестувани още пет индивида, конфискувани са оръжия и е освободена отвлечена бизнесдама.  Ел Маро е отведен в строго охранявания затвор Ел Алтиплано, написа мексиканският министър по сигурността Алфонсо Дуразо.

Федералният арбитър, който издаде заповедта за задържане за проведена престъпност и кражба на бензин.  Щатът Гуанахуато е един от най-опасните райони в Мексико, написа „ Тагесшау “.

Действащият там картел Санта Роза де Лима носи отговорност  за вълна от принуждение и взе участие в кражбите на огромни количества петрол от държавната петролна компания „ Pemex “.

Властите съумяха да заловят майката на Йепез едвам през юни.  В публикувано посредством обществените медии видео той насочи закани към държавното управление и към съперничещите му наркобанди. 

 

БГНЕС

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР